Hirdetés

Kanye West perre megy a Coinye miatt



|

A rappernek egyáltalán nem tetszik, hogy róla nevezték el a legújabb Bitcoin-klónt.

Hirdetés

Kanye West beperelte azokat az online valutaváltókat, amelyek a legújabb Bitcoin-klónnal, a Coinye-val kereskednek; a zenész bejegyzett védjeggyel való visszaélés miatt fordult bírósághoz. Az internetes tőzsdék mellett száz magánszemélyt is megvádolt – némiképp megnehezíti a dolgát, hogy az alperesek kiléte egyelőre ismeretlen.

West, aki azt állítja, hogy az új virtuális fizetőeszköz kitalálói az engedélye nélkül használják a nevét és az arcát, korábban azokat a – szintén ismeretlen – programozókat is beperelte, akik részt vettek a kód elkészítésében. Most egy lépéssel tovább ment, és a DayCoins.com, a Coinye-Exchange.com, illetve a NewChg.com üzemeltetői után szalajtotta az ügyvédeit.

Hirdetés

A The New York Times riportja szerint West és Mascotte Holdings nevű cége a manhattani kerületi bíróságon nyújtotta be a keresetet. „Az alperesek szándékosan és bevallottan kihasználták Kayne West, a világ egyik leghíresebb előadójának és márkanevének jó hírnevét és közismertségét” – áll a bírósághoz benyújtott indoklásban, amely szerint a Coinye létrehozóinak célja az volt, hogy a rapper nevének felhasználásával felverjék az online fizetőeszköz árfolyamát.

Továbbra sem tudni, hogy a Coinyet valódi vállakozásnak vagy puszta tréfának szánták-e a kiagyalói. Miután West benyújtotta első keresetét a bírósághoz, az ötletgazdák egy levélben azt írták, hogy a virtuális valutát nem a zenész, hanem egy „félig ember, félig hal hibrid” után nevezték el, aki „napszemüveget visel”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.