Hirdetés

Kár volna kapitulálni az SCO követelései előtt



|

Hirdetés

Egy ausztrál ügyvéd ezt öngyilkosságnak tartja.

A Gartner komor hangulatú levelében felhívja a figyelmet, hogy az SCO Group szerzői jogi védettséget kapott a Unix System V-re, így jogosan kér licencdíjat a Linux felhasználóktól, akik ellenkező esetben perrel számolhatnak. A szöveg végkicsengése az, hogy ha - és ez egy igen komoly „ha”! - az SCO állítása megállja a helyét, a Linux terjedése késést szenved vállalati szinten a Sun és a Microsoft előnyére, miközben értelemszerűen visszaesnek a Red Hat és a SuSE bevételei. A Gartner azt mondja:
- harcoljon keményen az IBM a perben, hogy megakadályozza a Linux felhasználók elvándorlását;
- az Oracle 9iRAC linuxos verziójának frissítése hátráltatást szenved, akárcsak a Dell ambíciója, hogy növelheti részesedését a csúcskategóriás szerverpiacon;
- a független szoftverfejlesztők ideiglenesen leállnak a Linux fejlesztéssel, míg a jogvita nem rendeződik;
- a Linux számára nehezebb lesz túllépni a berendezési és infrastruktúra szerepkörön.

John Collins, a Clayton Utz iroda szellemi tulajdonnal foglalkozó ügyvédje és az iroda tulajdonostársa a fejét csóválja attól a gondolattól, hogy a jogsértő cégek számolhatnak azzal, hogy meg lesznek hurcolva a sajtó nyilvánossága előtt. „Ha az ember nem tudja, érvényes-e vagy sem a licence, mert bizonytalanná vált a szoftver eredete, és hogy valójában kié a joga, nos, ha ilyenkor odamegyünk ahhoz az emberhez, aki nagy valószínűséggel pert fontolgat ellenünk, és önként toljuk le előtte a nadrágunkat, akkor ez enyhén szólva kontraproduktív viselkedés”, fogalmazott plasztikusan az ügyvéd, aki szerint a szerzői jogi törvény egyértelműen fogalmaz: nem a jogtulajdonos esetleg megalapozatlan állításait kell cáfolni, hanem a jogtulajdonosnak kell állításait bizonyítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.