Hirdetés

Képekbe rejtik a hackerek a kártékony kódot



|

A támadási módszer komoly veszé- lyeket rejt és a védelmen is áthatol.

Hirdetés

A támadók folyamatosan dolgoznak olyan megoldások kialakításán, amelyek révén "rejtett módon" próbálják megkerülni a biztonsági megoldásokat, majd különböző kártékony műveleteket hajtanak végre a kiszemelt rendszereken. A napokban pont egy ilyen támadási eljárásra lettek figyelmesek a SANS Institute Internet Storm Center (ISC) szakemberei. A vizsgálatok során kiderítették, hogy a hackerek által alkalmazott módszer nagyon kifinomult, gondosan előkészített és komoly veszélyeket rejt. Egyrészt azért, mert kártékony műveletek végrehajtására használható fel, másrészt azért, mert rejtett támadásokat tesz lehetővé, és sok védelmi eszköz megkerülésére ad lehetőséget.

 

Így helyezik el a támadók a kódot a képekben: Computerworld Online

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.