Hirdetés

Két év késés után piacon a 3D memória



|

Hirdetés


A Matrix technológiájában az az új, hogy a memóriacellákat több rétegben halmozza fel a lapkán, s a különböző áramkör rétegeket poliszilícium szigetelő rétegekkel választja el egymástól. A függőleges elrendezés csökkenti a lapka méretét, így a nyers szilíciumból több lapkát lehet gyártani, amivel csökkenteni lehet az előállítási költséget.




A Matrix 2001 decemberében jelentette be, hogy 2002-től szállítja a 3D lapkát, s az egyszer használatos 64 megabájtos lapka árát 10 dollár alatt jelölte meg. Különböző, nem részletezett technológiai problémák miatt a program két évet csúszott, most azonban elkezdődött a tajvani TSMC-ben a gyártás, s a következő négy hónapban a lapka kereskedelmi mennyiségben is piacra kerülhet. Hétfőn a Matrix bejelentette, hogy a MultiMediaCard Association tanúsítványt adott arról, hogy az új lapka kompatibilis az MMC szabvánnyal, amivel megnyílt az út, hogy a lapkát az MMC kártyákban is fel lehessen használni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.