Hirdetés

Kijött a Windows CE 5.0 bétája



|

Hirdetés


Emellett a Windows CE 5.0 feljavításokat is a fejlesztők kezébe tesz azzal, hogy fejlettebb hardvertámogatást és egységes fejlesztői környezetet kínál, közölte a Microsoft a San Francisco-i beágyazott rendszeri konferencián. A WinCE 5.0 béta verzióját elsőként a konferencia résztvevői kapják meg, majd csütörtökön kiteszik a Microsoft fejlesztői hálózatára (MSDN). A teljes -és végleges - verzió a tervek szerint ez év közepére várható.

A Windows CE 5.0 a tavaly kibocsátott Windows CE 4.2 frissítése, melyet a legkülönfélébb eszközökben, így webdobozokban, vezetéknélküli útválasztókban és kijelzőkben lehet használni, ugyanakkor ez a szoftver az alapja a Microsoft Windows Mobile szoftverének, melyet a Pocket PC-k és az intelligens telefonok használnak. Az új verzió kulcsfontosságú új eleme az integrált fejlesztői környezet, ami az 50 új illesztő programmal feljavított hardvertámogatással együtt jelentősen egyszerűsíti a felhasználók életét.




A Microsoft azzal javít a verzió biztonságosságán, hogy összes komponensének biztonsági konfigurációja alapértelmezésben a legmagasabb szintű lett. Új elem a hibajelzés, amely lehetővé teszi az eszközgyártóknak, hogy az interneten jelentsék a Microsoftnak a termékeiknél tapasztalt problémákat.

Hogy a szoftver a korábbinál több multimédiás eszközt támogason, a WinCE 5.0 támogatja a Direct3D-t, amely az asztali Windows DirectX programozási és grafikus modelljére épül. Ez a technológia nagyon hasznos lesz a „hordozható média centerek” szempontjából. E WinCE-alapú termékeket a Microsoft hardver partnerei ez év vége felére ígérik.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.