Hirdetés

Kim Dotcom óceán alatt futó netkábelt fektetne



|

Részben a hamarosan induló fájlmegosztójából szerzett profittal fedezné a nagyszabású beruházást.

Hirdetés

Az év elején alaposan meghurcolt Kim Dotcom jóval ambiciózusabb terveket is szövöget a hamarosan induló Mega fájlmegosztójának sikerre vitelénél, ugyanis az úriember szeretne az Egyesült Államokat és Új-Zélandot összekötő, óceán alatti internetkábelt lefektetni.


Dotcom szerint ezzel megduplázható lenne Új-Zéland komplett sávszélessége, ráadásul hajlandó lenne az internetszolgáltatókat ingyen is rákötni a rendszerére, amelynek köszönhetően megszűnhetnének az általuk kínált csomagok adatmennyiséget érintő limitációi, plusz a jelenlegi előfizetési díjak akár 80 százalékkal is csökkenhetnének. A beruházással elősegíthető lenne az ország gazdasága, Dotcom szerint a gerincvezeték csatasorba állítása komoly informatikai beruházásokat hozhatna az államba.


Természetesen a projekt kivitelezése nem kimondottan olcsó, Dotcom a körülbelül 400 millió dolláros költséget a nemsokára induló Mega fájlmegosztójának profitjából, továbbá befektetők bevonásával kívánja előteremteni. Ezen felül megpedzegette, hogy a jól menő korábbi vállalkozásának megsemmisítése miatt hamarosan beperel majd számos hollywoodi stúdiót és egyesült államokbeli kormányhivatalt, az esetlegesen befolyt kártérítés szintén a kezdeményezés kasszáját duzzaszthatná.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.