Hirdetés

Norton Internet Security 2012



|

Az elődjéhez képest hatékonyabb védelmet, egyszerűbb kezelőfelületet kapott a szoftver, amely számos újdonsággal gazdagodott.

Hirdetés

Egyre több olyan kártevőt hoznak létre, aminek nincs két egyforma példánya, és a különböző variánsok közt lehetetlen ismétlődő kódrészeket találni, azaz lehetetlen a vírusminta alapján való azonosításuk. Az ilyen polimorf kártevőkkel veszi fel hatékonyan a harcot a Norton Internet Security (NIS) aktuális kiadása. Most csak az újdonságokra fókuszálunk, a korábbi verziók története a korábbi cikkünkön keresztül követhető nyomon.

Egyszerűbb kezelés, gyorsabb működés

A dizájn idén is megújult, ám ennél fontosabb a tartalmi egyszerűsödés: kevesebb ablak közt lépegetve-kapcsolgatva találjuk meg a számunkra lényeges információt. Korábban például a víruskereső futtatásakor 2-3 információs ablak is megnyílhatott, most viszont egyszerre csak egy fog „szembe jönni”, majd az esetleges részletes eredményekkel a kereső lefutása után ismerkedhetünk meg.

 

 



A felhasználók rémálma a félig működésképtelenné váló biztonsági szoftver, amit a még működő önvédelmi mechanizmusai miatt eltávolítani és újratelepíteni sem lehet. Az új Norton automatikus javítás funkció ezen segít: figyeli a termék működését, illetve ha még elérhető, magunk is elindíthatjuk az öndiagnosztikát (főablak -> támogatás -> támogatás menü). Amennyiben hibát talál, automatikusan letölti a szükséges eszközöket, és kijavítja a terméket.

Mi is belefutottunk egy ilyen esetbe: a korábbi NIS 2011-re telepített 2012-es csomag első indítása után azonnal közölte, hogy hibásan települt, letöltötte és futtatta a szükséges javítószerszámot, majd újraindította magát.

 

 

 



Egy másik régi probléma is megoldódott: a Norton Management kliens segítségével távolról is kezelhető a szoftver, ami leginkább a háromlicences, „családi csomag” esetében hasznos.

Az új NIS ismét gyorsabb az elődeinél; az ESET szoftverével fej fej mellett haladva vezetik a biztonsági szoftverek sebességi mezőnyét. Az új ötleteknek hála a felhasználók szinte egyáltalán nem veszik észre a program háttérben való működését. Egy példa a számos optimalizált funkcióra: az időzített keresést mostantól a szoftver saját ütemezője indítja a Windows feladatütemezője helyett, így csak akkor kezd munkába, amikor a felhasználó nem végez erőforrás-igényes tevékenységet.

Megerősített védelem

A minta által azonosíthatatlan kártevőket háromfajta módon lehet lebuktatni: gyanús viselkedésük, illetve ismert keletkezési helyük és ismeretlen előéletük alapján. A viselkedés alapján való heurisztikus szűrésért a SONAR motor felel, legújabb, 4-es verziója 500-nál több újabb gyanús viselkedési mintát is figyel. Immár követi az alkalmazások tevékenységét, azaz az időben „széthúzott” furcsa tevékenységeket is észleli. Amennyiben egy kémprogram első nap csak matat a felhasználói mappánkban, de csak másnap kezdi el kicsempészni az érzékeny adatainkat, a SONAR elkapja, mert a két egymást követő napi „munkája” együtt már több mint gyanús.

 

 

 



A programok ismertsége alapján működő védelmi rendszer – a többfajta Insight eszköz – is frissült. Mára már több mint 200 millió Symantec-felhasználó letöltési és programhasználati statisztikái alapján deríti fel a gyanús programokat kínáló webhelyeket, illetve a megbízhatatlan programokat. Újdonság a korábbi biztonsági besorolás mellé került stabilitási figyelmeztetés: a NIS szól, ha „tiszta”, ám instabil működésű szoftvert próbálunk letölteni.

Hasznos internetes „apróságok”

A Norton által támogatott és védett böngészők közé végre bekerült az egyre népszerűbb Google Chrome is. A böngészőkben tárolt, illetve innen véletlenül elküldhető bizalmas adatok (jelszavak, bankkártya-számok, PIN-kódok stb.) védelme is javult; ezeket már nem a saját gépünkön, hanem a Symantec biztonságos szerverein tárolhatjuk. Így akár a merevlemezünk tönkremenetele után, illetve másik, NIS-t futtató gépről is elérhetők lesznek, csak be kell jelentkeznünk a Norton-fiókunkba.

 

 

 



Pénzkímélő funkció a Sávszélesség-korlátozás lehetősége. Hálózati csatlakozásonként (Ethernet-kártya, Wi-Fi- vagy mobilinternet-eszköz) megadhatjuk, hogy a program frissítheti-e egyáltalán magát ezeken keresztül, illetve csak a legszükségesebb kritikus frissítéseket töltheti-e le. Mindezekkel a hasznos újításokkal együtt ismét egy könnyen használható, hatékony biztonsági alkalmazás őrzi a gépünket a következő egy évre.

Adatok:

- Teljes körű internetbiztonsági szoftvercsomag
- Rootkit- és kémprogramkeresővel kiegészített víruskereső
- Az ismeretlen kártevők felismerése a tevékenységük (SONAR), valamint „hírnevük” elemzése alapján
- Kis erőforrásigény
- Kétirányú, a kifelé tartó kommunikációt is figyelő fejlett tűzfal
- Be- és kimenő e-mail védelem, spamszűrő
- Böngészőkbe épülő, adathalászat elleni védelem, letöltési védelem/tanácsadó
- Biztonságos, több identitást is kezelő, felhőalapú jelszó- és bankkártyakód-tároló
- Gyors, impulzusszerű adatbázis-frissítés 5–15 percenként
- Önjavító rendszer
- Bootolható hibajavító és vírusirtó eszközök
- Vezeték nélküli hálózatok védelme
- Házi hálózatok védelme, hálózati térkép készítése
- Szülői felügyelet és adatszivárgás elleni modul
- Forgalmazó: Symantec Magyarország
- Ár: 13 200/ 18 700 forint (egy/három licenc egy évre)
- Web: symantec.hu
- Kompatibilitás: Windows

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.