Hirdetés

Klónozzunk SIM-kártyát!



|

Hirdetés

A MySIMcopier egy SIM-kártya leolvasóként működik, amely lemásolja a telefonkönyv- és szöveges üzenet-adatainkat egy új kártyára. A készülék a maga 40 grammnyi súlyával elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy zsebben kényelmesen elférjen. A kifordított háromszögre hasonlító, tenyérnyi méretű egységen egy nagy kijelző és egy 13-gombot tartalmazó billentyűzet is található a PIN-kód, és az egyéb adatokat bevitelére. Az eszköznek van egy tálcaszerű része, amely két szabványos méretű SIM-kártya fogadására képes. A bal oldali nyílás az eredeti kártyának, míg a jobboldali a "MySIMcopier" csomagban található új kártyának ad helyet. Az eszköz szoftvere először ellenőrzi a SIM-kártya tartalmát, és amennyiben az nem üres, megkezdődik a "klónozás" folyamata. Az eszköz tartja azon ígéretét, miszerint azonnali másolatot készít SIM-kártyánkról - tulajdonképpen másra nem is képes. A legtöbb mai mobil-eszközzel ellentétben nem tartalmaz beépített merevlemezt sem a névjegyzék, sem a szöveges üzenetek tárolására és visszakeresésére. Az MySIMcopier a European manufacturer GemPlus International cég jóvoltából született meg. A cég smartcard kártyákat, és a világon mindenhol használatos SIM kártyákat gyárt. A Globe Telecom és a Smart Communications által használt SIM kártyákat a cég Szingapúri gyárában készítik - mondja Chou Fang Soong, a GemPlus Technologies Asia technikai igazgatója. Az MySIMcopier-t Szingapúrban nagyjából 30 szingapúri dollárért lehet megvásárolni, (18.20 amerikai dollár), amelyben benne foglaltatik egy 32KB-os SIM kártya is. Az eszköz nagyobbik testvérével nagyobb kapacitású SIM kártyákat is lehet klónózni, de ennek megfelelően többe is kerül.

A Computerworld Philippines találkozón Soong elmondta, hogy a terméket már bemutatták a helyi mobil-szolgáltatóknak, de azok nem mutattak érdeklődést. A termék valószínűleg konkurálna a cégek szolgáltatásaival; például azzal, amelyik igénybe vételével a felhasználó annyi kapcsolatot küldhet és tárolhat a szolgáltató adatbázisában, amennyit akar - egy alapdíjért természetesen. Soong elmondása szerint cége független bolti eladóknak fogja felkínálni a MySIMcopier-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.