Hirdetés

Konzorcium az otthoni szélessávú hálózatért



|

Hirdetés

A cégek hétfőn jelentették be a Multimedia Over Coax Alliance (MoCA) megalakulását. Az alapítók a Matsushita, a Toshiba, a Cisco a kábeltévé óriás Comcast, a műholdas szolgáltató Echostar, a félvezetőgyártó Entropic és Motorola, valamint a kiskereskedő RadioShack. Céljuk egy olyan rendszer kifejlesztése, amely DVD minőségű video továbbítást tesz lehetővé a lakáson belül a meglévő koaxiális kábeleken, melyeket manapság ugyanúgy előre telepítenek az épülő házakban, mint a villany és a telefon vezetékeket. E vezetékek továbbítják a tévéjeleket az antennáról vagy a kábelkapcsolatról. A rendszerről kevés technikai részletet közöltek, csupán annyit, hogy az a tervek szerint 270 megabit/másodperces sebességű digitális adatátvitelt támogat - ez többszöröse a Wi-Fi internet kapcsolat leggyorsabb verziójáénak, a 802.11a-nak, amely maximum 54 megabit/másodpercre képes, és közelebb van a 400 megabit/másodperces sebességhez, amit a Firewire (IEEE 1394) kínál, igaz, sokkal rövidebb távolságra.

A konzorcium vezetéknélküli elérési pontok kifejlesztésén is dolgozik, melyekkel ki lehet terjeszteni a kapcsolatot azokra a helyiségekre, amelyekben nincs kábel telepítve. A rendszer rendelkezik majd QoS funkcióval is, amely lehetővé teszi, hogy az időérzékeny adatok (pl. a valós idejű video) elsőbbséget kapjanak a kevésbé érzékeny adatokkal (elektronikus műsorfüzet, e-mail) szemben. A csatolás a hagyományos „F” aljzaton keresztül történik, amely a tévékészülékek szabványos antenna bemenete.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.