Hirdetés

Korlátozott, olcsó orosz Windows



|

Hirdetés

A Windows XP Starter Edition orosz nyelven a jövő évben lesz kapható.

A Windows XP Starter Edition a Microsoft a Linux általi fenyegetés, és a fejlődő piacokon gyakori kalóz-jelenség elleni küzdelmének részét képezik. A leegyszerűsített verziójú Windows előre konfigurált beállításokat, és egyszerűbb taszk-kezelést tartalmaz. A kezdőknek szánt operációs rendszer nem tartalmaz támogatást az olyan fejlettebb funkcióknak, mint a home networking, a nyomtatók megosztása, vagy a többfelhasználós fiókkezelés, és az egyszerre futó alkalmazások számát 3-ra korlátozza. A Gartner elemzői elvetették a terméket, mert szerintük nem teljesíti a felhasználók legalapvetőbb igényeit sem.

A Microsoft a gyenge PC-penetráció miatt lát nagy eladási lehetőségeket a fejlődő piacokon. Az USA-ban a háztartások 60 százaléka rendelkezik PC-vel, Nyugat-Európában körülbelül 30 százaléka, Indiában azonban ez a szám csupán csak 2 százalék, míg Oroszországban és Kínában 5 százalék alatt van. A Microsoft a Windows XP Starter Edition segítségével egy 12-hónapos tesztperiódus során kívánja felmérni a felhasználók, a szoftver- és hardver-partnerei, és a kormányzatok reakcióit. E fázis után döntenek majd a Starter Edition további piacokon való felkínálását illetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.