Hirdetés

Lebuktak a brit pornókalózok



|

Súlyos pénzbírságot kaphatnak az Egyesült Királyság pornókedvelő kalózai, akiknek napvilágra kerülhet a személyazonosságuk.

Hirdetés

Manapság sokat hallani a szerzői jogok megsértéséről, illetve a jogvédők buzgó fellépéseiről. Most éppen a felnőtt filmek kapcsán is megindult a mozgolódás. A legújabb botrányt a 13 pornóstúdió képviseletét ellátó Golden Eye International Ltd. robbantotta ki, amelynek az O2 – Nagy-Britannia egyik internet szolgáltatója – kénytelen kiadni az 9124 IP címet, amelyekről a felhasználók illegálisan szerezték be a Ben Dover Productions alkotásait. A brit Telegraph cikke alapján ugyanis míg a legtöbb esetben a bíróság nem engedélyezte az érintett adatok kiadását, a Ben Dover esetén a törvényszék úgy ítélte meg, hogy az érintett esetben az okozott károk olyan mértékűek, hogy a pornókedvelők személyiségi jogai nem érvényesülhetnek.

 



Így az érintett IP címek tulajdonosainak 700 font kártérítést kell befizetniük, amely adatvédelmi csoportok szerint meglehetősen aggályos, mivel az adott internetelőfizetés gazdája nem minden esetben egyezik meg azzal, aki a filmeket valójában letöltötte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.