Hirdetés

Lenco MXR 9577 tv-tuner kártya - Géptévé



|

Hirdetés

Az MXR 9577-es egy, a Booktree 878-as lapkával és tv-tunerrel ellátott, PCI sínre illeszthető kártya. A hátoldalán sorakozó csatlakozók révén kompozit videó vagy S-Video típusú forrás jele is digitalizálható, továbbá ugyanitt található a jack audiokivezetés, amelyet a hangkártya line in csatlakozójába kell csatlakoztatnunk. Érdemes nem összekeverni az ugyanolyan formátumú második jack aljzattal, amely a távirányító-érzékelő számára van fenntartva. A tv-tuneren természetesen megtalálható a szokásos antenna RF bemenet is. Képes PAL, NTSC és SECAM formátumú adások vételére (hazánkban a PAL-BG rendszer használatos). A csomag angol kezelési útmutatót, kompozit videokábelt és jack audiokábelt, infra jelfogót, valamint a hozzá tartozó távirányítót tartalmazza.



Nem kíván túl erős hardvert, egy Pentium 90-es vagy jobb gép már megteszi, ha megfelel a PCI 2.1 előírásoknak –- gyakorlatilag minden mai modell ebbe a kategóriába tartozik. A telepítést megkönnyíti az automatikusan induló CD, a BT878 opció a meghajtóprogramokat, valamint a tévés applikációt egyaránt feltelepíti. Újraindítás után beüzemeléskor meg kell adnunk a használni kívánt televíziós rendszert és videokártyánk típusát (mi a general, azaz általános beállításokat használtuk).



Nem sok meglepő újdonsággal szolgált a kezelőfelület, ellenkezőleg: kísértetiesen emlékeztet a korábban már tárgyalt PixelView PlayTV kártyák szoftverére, szinte gombról gombra ugyanaz. Ez azonban nem bizonyult hátránynak, könnyen elérhetők az egyes funkciók. Négyféle jelforrásból választhatunk: kábel TV, antenna, kompozit videobemenet és S-Video bemenet áll rendelkezésünkre. Az automatikus hangolás jól működik, de mód van kézi állításra is. A képernyőablak szabadon méretezhető, tartósan legfelül tartható. A 16 csatornás preview (előnézet) talán már ismert más termékekből, a slideshow (dianézés) funkció ehhez képest újdonság: ugyanazon adás képei követhetők nyomon állóképekre bontva. A videobeállításokban a rendszerben üzembe helyezett bármely mozgóképes eszköz kiválasztható, így a 878TV alkalmazással más hardverről is rögzíthetünk álló-, illetve mozgóképeket.



Állóképeket sorozatszámozással is rögzíthetünk BMP vagy JPG formátumban. Az AVI formátumot alkalmazó filmrögzítés maximum PAL (768 x 576 pixel) méretben történhet, de ekkor ne számítsunk 1-2 képkockánál többre másodpercenként. Az üzembiztos méret a félkép (384x288 pixel), ekkor 30 fps sem jelent problémát egy átlagos, Ultra DMA merevlemezes gépnek, tesztgépünk 366-os Celeron processzora is jól vette ezt az akadályt.



Mindent összevetve becsületes játékos a Lenco tv-kártyája: jól kezelhető, finom beállítási lehetőségeket kínál, a házi mozizáshoz és képrögzítéshez bőségesen elegendő teljesítményt nyújt. 24990 forintos nettó végfelhasználói ára elfogadható. FM-rádióval kibővített változata is kapható

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.