Hirdetés

Lindowsból Linspire lett az új név



|

Hirdetés

com szerdán hivatalosan Linspire-re változtatta asztali operációs rendszerének nevét.

A kaliforniai cég azért keresztelte át termékét, mert azt reméli, ezzel véget vethet a Microsoft jogi támadásának. A szoftveróriás ugyanis számos országban pert indított a cég ellen védjegybitorlás miatt, mivel a Windows és a Lindows név a kelleténél jobban hasonlít egymáshoz. Annak ellenére, hogy a Lindows.com első fokon pert nyert az USA-ban, szükség volt a névváltoztatásra, hogy megvédjék magukat a Microsoft stratégiájától, hogy világszerte pereket indít a Lindows ellen, nyilatkozta Michael Robertson, a Lindows.com vezérigazgatója. Acég ezzel együtt bízik benne, hogy a fellebbviteli bíróság kimondja: a „windows” szó köznév, amit a Microsoftnak nem lett volna szabad levédetni.

A Lindows név továbbra is használatban maradt az USA-ban, és megmaradt cégnévnek is. A termékinformációs kéréseket és a vásárolni szándékozó látogatókat az új Linspire.com webhelyre irányítják, ahol azonbn többször is kiemelt helyen szerepel a LindowsOS név. A cég szerdán egy új vállalati portált is elindított Lindowsinc.com néven, ahol azonban a néven kívül semmi sem található. Robertson üzenete a Linspire helyen arról tájékoztat, hogy az átmenet időt vesz igénybe, hiszen a Lindowsnak több ezer weboldala van, melyek 100-nél több szerveren futnak.

Ez a névváltoztatás már a második ebben az évben. A Lindows ugyanis februárban több európai országban „Lin---s” (Lindash)-re változtatta a nevét, ahol helyet adtak a Microsoft keresetének, így a Benelux államokban. A cég azonban Franciaországban a múlt héten sikert ért el, mert a francia bíróság elutasította a Microsoft előzetes felfüggesztési kérelmét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.