Hirdetés

Linux árnyékkonferencia készül



|

A Linux-közösség pótkonferenciát hirdet a WinHEC résztvevői számára

Hirdetés

Az első FreedomHEC egy nappal követi a WinHEC-et, és ingyenes belépést biztosít a konkurens esemény látogató számára. A konferencia weboldala szerint az előadások azt a témát járják majd körül, hogy hogyan gyárthatók olyan hardvereszközök, amelyeken a Linux hatékonyan futtatható.

"Azok a fejlesztők és vezetők, akik májusban elmennek Seattle-be a WinHEC-re, maradhatnak még pár napot egy "pótkonferenciára", ahol megtudhatják, hogyan készíthetnek olyan eszközöket, amelyek hatékonyan együttműködnek a Linuxszal is", áll abban ez e-mailben, amelyet a szervezők küldtek különböző Linux felhasználói levelezőlistára, és amelyet eljuttattak a sajtóhoz is.

A FreedomHec a Linux-közösség egyik elsimert vezetőjének, Don Martinak az agyszüleménye, aki szerint a konferencia célja, többek között az, hogy eloszlassák azt a tévhitet, hogy bonyolult és drága illesztőprogramokat fejleszteni a Linuxhoz.

"A cél, amit kitűztünk a konferencia elé, hogy a lehető legegyszerűbbé tegyük a hardvergyártók számára, hogy új eszközeiket Linux-támogatással is ellássák", mondta Marti.

A FreedomHEC a jelenlegi főszponzor, a Pogo Linux cég a seattle-i főhadiszállásán kerül megrendezésre május 26-án és 27-én, közvetlenül azután, hogy befejeződik a május 23 és 25 között tartott WinHEC, ahol a Microsoft várhatóan bemutatja a Windows Vista következő, immáron a nagy közönség számára is elérhető tesztverzióját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.