Hirdetés

Linuxos szuperszámítógép Opteronnal



|

Hirdetés

Az AMD hétfőn bejelentette, hogy csökkentette az Opteron 144 és az Opteron 244 lapka árát. Kedden jelezte, hogy az elkövetkező hetekben három új Opteron lapka kerül piacra, majd minden hírverés nélkül közzétette webhelyén a 146, 246 és 846 modellek teljesítmény tesztjei eredményét. Az IBM Japan szóvivője megerősítette, hogy az Opteron 246 processzor órasebessége 2.0 GHz, és az eServer 325-ös rendszerben fogják felhasználni, amely a kék óriás első Opteron kiszolgálója lesz. A cég a lapkacsalád áprilisi ünnepélyes forgalomba hozatalakor jelentette be, hogy támogatni kívánja az AMD 64 bites új processzorát.

A kétprocesszoros eServer 325 október 17-én kerül piacra, de az első szállítmányok már a harmadik negyedévben eljutnak a cég ügyfeleihez. Az IBM linuxos szuperszámítógépét Japán Fejlett Ipari, Tudományos és Technológiai Intézete (NIAIST) számára építik, amely egy 2116 Opteron processzorból álló eServer 325 fürtöt egyesít egy 520 Itanium 2 processzort tartalmazó Intel-fürttel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.