Hirdetés

Ma dőlhetett el a Dotcom-ügy sorsa



|

Az esetre állított új-zélandi bírónő szerint még a letartóztatási parancs is illegális volt.

Hirdetés

Mint májusban már egyszer beszámoltunk róla, a január végén akciófilmbe illő jelentek közepette a saját villájában őrizetbe vett Kim Dotcom ügye napról napra egyre problémásabb mind az új-zélandi igazságszolgáltatás, mind pedig az FBI számára.


A hozzáértők által teljesen átláthatatlannak titulált esetről eddig többek közt azt lehetett tudni, hogy a hatóságok számos súlyos hibát követtek el az eljárás során, ráadásul Dotcom az FBI által szorgalmazott, Egyesült Államoknak történő kiadatása a helyi törvények szerint nem kivitelezhető.


Ettől függetlenül az igazi bomba csak ma robbant az eset kapcsán, hiszen az új-zélandi legfelsőbb bíróság a rendőri eljárás kivizsgálására ráállított bírónője szerint a házkutatási és letartóztatási parancs a túlságosan általános szövegezése miatt jogszerűtlen volt, így a rendőrség fél éve gyakorlatilag illegálisan lépett fel Dotcom ellen.


Hab a tortán, hogy a bírónő egyetért az alperes ügyvédeinek azon korábbi állításával, miszerint az FBI ügynökei a hatáskörüket jócskán átlépve bizonyítékokat loptak ki az országból.


Az új-zélandi rendőrség illetékesei egyelőre mérlegelik a lehetőségeiket, az FBI hírünk írásának pillanatáig nem kommentálta az újabb fordulatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.