Magyar is adna el vesét a Facebookon



|

A Nagy-Britanniában élő férfi 20 ezer fontot kért volna a szervért.

Az illegális szervkereskedelem a többség számára misztikus és megfoghatatlan üzlet, amelybe még akkor sem tudnának eladóként beszállni, ha szeretnének. Úgy tűnik Nagy-Britanniában néhány elkeseredett donor jobb híján és nem túl bölcsen a Facebookot próbálja közvetítő felületként használni.

Hirdetés


A Sunday Post egyik újságírója nemrégiben fülest kapott a fentebb vázolt helyzetről, majd az információkat ellenőrizendő vásárlóként jelent meg a Facebookon, története szerint a nővérének lett volna szüksége egy vesére. Egy héten belül 11 ajánlatot kapott: egy három gyermekes angol apuka 30 ezer fontot (olyan 12,3 millió forintot) kért volna, míg egy terhes menyasszonyával sürgősen Magyarországra visszatérni kívánó honfitársunk 20 ezer fonttal (~7,5 millió forinttal) is beérte volna.


Ezeken felül noha az újságíró Indiából, Tanzániából és Mexikóból is kapott ajánlatokat, de a Facebook kérdéses csoportjában látszólag számos szerveit eladni hajlandó brit várakozott vevőre. A beszámoló alapján a műtéteket tipikusan Indiában, Pakisztánban vagy Kínában szokták végrehajtani.


Nagy-Britanniában a szerveiket eladni próbálók akár 3 év börtönt is kaphatnak.


(Forrás: ITProPortal | Illusztráció: Department of Foreign Affairs and Trade)

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.