Hirdetés

Május elejére várható az Intel új mobilprocesszora, a Dothan



|

Hirdetés

Az Intel a kétszeresére, 2 megabájtra növelte a Level 2 gyorstároló kapacitását. A 90 nanométeres technológia révén az Intel csökkenteni tudja a lapkán lévő tranzisztorok méretét, ami azt jelenti, hogy a cég több tranzisztort tud elhelyezni a teljesítmény növelése érdekében anélkül, hogy növelnie kellene a lapka méretét.




Az Intel már kijött első 90 nanométeres processzorával, az asztali PC-khez készülő Prescott Pentium 4-el, ami több energiát fogyaszt, mint elődje a Northwood. Emiatt van némi aggodalom, hogy nem ugyanígy van-e a Dothannal is, tekintve a megnövelt gyorstárolót és a 90 nanométeres generációra jellemző nagyobb áramszivárgást.



Az áramfogyasztás sokkal fontosabb a noteszgépek esetében, mert a lapka megnövelt áramfogyasztása kihat a telep élettartamra és a mozgathatóságra. Anand Andrasekher alelnök, az Intel mobilprocesszor üzletágának igazgatója szerint a Dothan ugyanazt a telep élettartamot biztosítja, mint a Banias, de jobb teljesítménnyel. Az Intel még az idén kiegészíti a Dothant az Alviso lapkakészlettel és az új kétsávos vezetéknélküli lapkákkal, amivel létrejön a Sonoma, amely az újgenerációs Centrino platform kódneve. Az Alviso kevesebb energiát fogyaszt, mint az Intel jelenlegi mobil lapkakészletei, de a Sonoma egésze is magában foglal olyan technológiát, amivel csökkenteni lehet a monitor áramfogyasztását.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.