Hirdetés

Már az Internet2-n is zajlik a fájlcsere



|

Hirdetés

Az Internet2 egy, a jelenlegi internetnél sokkal gyorsabb hálózat, amelyet technológiai cégek és egyetemek működtetnek elsősorban tudományos céllal. Az egyetemeken azonban egyes diákok már rákattantak a hálózatra, és itt is megindult a fájlcsere.

Az amerikai lemezkiadók szövetsége, a RIAA összesen 18 egyetem diákjai ellen indított pereket fájlcsere miatt. A hallgatók az Internet2 hálózaton osztották meg és töltötték le a jogvédett anyagokat. Az Internet2-vel egy teljes DVD ugyanannyi idő alatt tölthető le, mint a hagyományos interneten egy MP3 formátumú zeneszám: a kutatók nemrég Svájc és Japán között másodpercenként 7.2 gigabites adatsebességet értek el, ezzel a sebességgel egy teljes DVD letöltése 10-12 másodpercig tartana.

Az i2Hubot a Massachusetts Egyetem egy korábbi diákjának, Wayne Changnek a vállalata üzemeltette. A cég azt a lehetőséget használta ki, hogy két egyetem között az internetes forgalom már az Internet2 hálózaton zajlik, amennyiben mindkét intézmény kapcsolódik hozzá. Ez az anyagok villámgyors terjedését tette lehetővé, egy dal letöltése csak pár másodpercbe, egy film megszerzése csupán percekig tartott.

A RIAA összesen 25 diák ellen indított pert, de az i2Hub üzemeltetői ellen nem indult eljárás, legalábbis egyelőre, noha a RIAA ismeri azokat a személyeket, akik a szolgáltatást biztosították. Cory Sherman nem árulta el, miként bukkantak az Internet2 hálózaton fájlokat cserélő felhasználók nyomára. A RIAA elnöke szerint hamarosan a filmsúdiókat tömörítő Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) is perbe fogja az Internet2-n jogvédett fájlokat cserélő diákokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.