Hirdetés

Meg kell változtatni a Google Hangouts nevét?



|

Úgy tűnik nem csak a Microsoft járt pórul a SkyDrive-val.

Hirdetés

Az amerikai PCWorld beszámolója alapján slamasztikába került a Google, hiszen kedden a Hanginout névre hallgató vállalat védjegysértés miatt pert kezdeményezett ellene. A cég saját nevére keresztelt Apple iOS-es alkalmazása videós üzengetési lehetőséget kínál a felhasználók számára, a termék még 2011-ben vált elérhetővé.

Hirdetés


A felperes szerint a két szolgáltatás neve túlságosan hasonlít, ezzel pedig képes megtéveszteni a meglévő és potenciális ügyfeleket, ám a Google nem volt hajlandó foglalkozni a problémájukkal. Ugyan a Hanginouts védjegyet még nem kapta meg a vállalat, azonban az erre vonatkozó kérelmet 2012 júliusában nyújtották be, míg a Google 2013 áprilisában adta le a Hangouts levédetéséhez szükséges papírmunkát. Utóbbi értékelését az USPTO júliusban átmenetileg felfüggesztette, ugyanis az a hatóság szerint is túlságosan hasonlított a Hanginouts-ra, így az előbbi megadásáig vagy elutasításáig függőben van a keresőcég kérelme.


A Hanginouts két dolgot kért a bíróságtól: kötelezze a Google-t a tudatos védjegysértés és unfair üzleti praktika megszüntetésére, továbbá a tárgyalás során állapítson meg számára némi anyagi jóvátételt. Hírünk írásáig a Google nem kommentálta az ügyet.


(Forrás: PCWorld)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.