Hirdetés

Megalakult az Internet Védelmi Liga



|

Bármely weboldallal rendelkező személy vagy vállalat csatlakozhat a csoporthoz.

Hirdetés

Mint Olvasóink többsége bizonyára emlékszik rá, január közepén többek közt a Wikipedia kezdeményezésére számos portál elsötétült egy napra a SOPA/PIPA elleni tiltakozás céljából. Részben ezen akció által keltett feltűnés miatt végül elbuktak a lobbicsoportok érdekeinek védelmére kitalált törvénytervezetek, ám ezzel csak egy kis csatát nyertek a szabad internet eszményében hívők.


A szabályozások ellen aktívan fellépni kívánó weboldal tulajdonosok nagy örömére pár nappal ezelőtt elindult a The Internet Defense League, amely nemzetközi webes „elsötétítésekkel” kívánja felhívni az emberek figyelmét a nem megfelelő törvényekre, és az ellenük való tiltakozás időszerűségére.


Technikailag mindezt JavaScripttel oldották meg a készítők: a résztvevő weboldalak tulajdonosainak a kapott kódot csak be kell ágyazniuk a saját portáljukba, és máris indulhat a móka. Természetesen a szervezet senki weboldalán sem fog automatikusan üzembe helyezni semmilyen felhívást, minden egyes kampány esetén új scriptet küldenek a résztvevőknek, így csak tudatosan lehet csatlakozni az éppen aktuális tüntetéshez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.