Hirdetés

Megaupload bezárás: támadással válaszolt az Anonymous



|

Az amerikai igazságügyminisztérium és az FBI oldalát is támadás érte a Megaupload fájlmegosztó oldal lekapcsolása után - válaszolt az Anonymous.

Hirdetés

Csütörtökön az FBI rajtaütött a Megauploadon, az oldal működtetőit "minden idők egyik legnagyobb szerzői jogi bűnesetével" vádolta meg az amerikai Igazságügyi Minisztérium - olvasható a GameStar oldalán.

Nem sokkal azután, hogy ez a hír napvilágot látott, az Anonymous hackercsoport a Twitteren jelezte, hogy megkezdték az ellentámadást. Nem sokkal később megtámadták a justice.gov (Igazságügyi minisztérium honlapja),a universalmusic.com, a riaa.org, az mpaa.org, a copyright.gov, a hadopi.fr, wmg.com, az usdoj.gov,a bmi.com, valamint az fbi.gov oldalakat.

"Megkezdtük ellentámadásunkat a kormányzati és zeneipari oldalak ellen, ez eddig a legnagyobb ilyen akció. Ugye nem gondolta az FBI, hogy megúszhatnak egy ilyen lépést (mint a Megaupload elleni támadás - a szerk.)? Igazán számíthattak volna ránk..." - olvasható az Anonymous közleményében.

Az amerikai ügyészség azzal vádolja a Megaupload oldal készítőit, hogy 500 millió dolláros kárt okoztak jogsértő tartalmak tárolásával.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.