Hirdetés

Megaupload: két hétig még megmaradnak az adatok



|

Bár nemrég még úgy tűnt, hogy a felhasználók is elbuknak mindent a Megaupload bezárása miatt, most még van egy kis remény a személyes adatok mentésére.

Hirdetés

Tegnap még arról számoltunk be, hogy a Carpathia Hosting és a Cogent Communications Group, amelyek a Megaupload fehasználók feltöltött adatait tárolták, már most csütörtökön megkezdik azok végleges törlését - mivel Dotcom cége már nem tud fizetni. És persze mindenki tudja, hogy a tárolt adatok jelentős része warez, de azért személyes adatok, fotók és dokumentumok is találhatóak itt, amelyek végleges törlése meglehetősen embertelen lépésnek hat.

A Cnet jelentése szerint azonban mégsem törlik a héten a nemrég bezáratott fájlmegosztó adatait. Ira Rothken, a Megaupload vádlottak egyik képviselője jelentette be, hogy az adattároló cégek adtak még két hét haladékot, hátha sikerül megállapodni a jelenleg zárolt adatok letöltéséről a kormánnyal. Az ügyvéd szerint 50 millió felhasználó érdekeit sértené, ha mindent letörölnének, a vizsgálathoz készült bizonyíték-másolatok ugyanis nem fedik a teljes adatállományt.

A hosting cégek ugyanakkor hangsúlyozzák, jelenleg csak tárolják az adatokat, nem férnek hozzájuk, így teljesen felesleges őket keresni az elveszett doksik, fotók ügyében, jelenleg az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának kezében van a döntés. Igaz, hogy a vád szerint 500 millió dolláros károkozásról van szó (már ami a Megaupload oldalt illeti), de vajon az a veszteség mérhető, ha 50 millió felhasználó személyes adatait hagyják veszni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.