Hirdetés

Megduplázott nyereség az Intel második negyedévében



|

Hirdetés

A világ legnagyobb lapkagyártója a harmadik negyedévre 6.9-7.5 milliárd dolláros forgalommal számol, ami követi a 10 éves tendenciát a második és harmadik negyedév között. De a második negyedévnél maradva, a cég nyeresége 896 millió dollár volt, egy részvényre átszámítva 17 cent, szemben a tavalyi év azonos időszakában elkönyvelt 446 millió dolláros, ill. 7 centes eredménnyel. A bevétel 6.82 milliárd dollár volt, míg egy éve 6.32 milliárd. A cég a második negyedévre 6.6-6.8 milliárd dolláros forgalmat prognosztizált, mert ez az időszak hagyományosan gyenge a lapkagyártó számára. Az Intel óvatosan kezeli a fellendülés kilátásait is.




Az eredmények „jobbak ugyan, mint az előző két évben láttuk, viszont nem látom jelét se egy új frissítési ciklusnak, se az informatikai költségvetések növekedésének”, fogalmazott Andy Bryant, az Intel pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Az elemzők általában elfogadják a harmadik negyedévvel kapcsolatos forgalmi előrejelzést, annál jobban meglepte őket a cég haszonréssel kapcsolatos előrejelzése, melyet a cég a korábbi 51 százalékról 54 százalékra emelt mind a harmadik negyedév, mind a teljes pénzügyi év vonatkozásában.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.