Hirdetés

Megjött az első CPO



|

Hirdetés

Most az IBM kinevezte az első CPO-t, Chief Privacy Officer-t, azaz Személyiségvédelmi Főigazgatót (magyarul SZVF). Az elnevezéseken ugyan el lehet viccelődni, de Harriet P. Pearson munkája rendkívül fontos, és cseppet sem mulatságos. Az információs forradalom eseményei (amelyekben az IBM nyakig benne van) sok embert megriasztanak, s a személyiségi jogaik sérülésétől tartanak. Mint Lou Gerstner az IBM elnök-vezérigazgatója mondta, a személyiségi jogok védelme nem technológiai, hanem cégpolitikai kérdés. Pearsonnak éppen az lesz a munkája, hogy a kialakítsa az IBM cégpolitikáját és gyakorlatát e területen, és egyesítse a politikai és technológiai szempontokat az IBM különböző részlegeinél szerte a világon, a kutatásban és fejlesztésben, a marketingben, az értékesítésben és a webstratégia kialakításakor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.