Hirdetés

Meglepően egyedi a böngészési előzményünk



|

A netezők 69 százaléka nagy bizonyossággal beazonosítható a korábban meglátogatott webhelyek alapján.

Hirdetés

Nemrégiben a francia Inria állami kutatóintézet rendkívül érdekes tanulmányt tett közzé, amely szerint az internetezők bő felének böngészési előzménye felér egy digitális ujjlenyomattal. A kutatók által az előzmények megszerzésére létrehozott weboldal 2009 januárja és 2011 májusa közt működött, ezen időszak alatt 368 284 egyedi látogató szolgált mintákkal a méréshez.


A kutatók állítása szerint a látogatók 69 százaléka rendkívül egyedi böngészési előzményekkel rendelkezett, ezen személyek már 4 korábban meglátogatott webhely ismeretében is 97 százalékos pontossággal beazonosíthatóak voltak. Megemlítendő, hogy a kísérletben résztvevők 38 százalékának szinte mindig megegyezett a böngészési előzménye.


A reklámcégek nagy örömére a meglátogatott webhelyeket kategorizálva már néhány előzmény esetében is meglehetősen jól megismerhető az adott netező általános érdeklődési köre, bár a tanulmány ezen megállapítása valószínűleg kevesek számára jelent újdonságot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.