Hirdetés

Megvan a nap legarcátlanabb plagizátora



|

Egy indiai illető blogbejegyzéseket másolt, majd leszedette az eredeti cikkeket.

Hirdetés

Az emberi arcátlanság nem ismer határokat, jelen esetben ez ráadásul szó szerint is értelmezhető. A hitelességüket vesztő orvosi kutatások összegyűjtése érdekében létrejött Retraction Watch mai beszámolója szerint a blogjuknak otthont adó Wordpress plagizáció gyanújával egy indiai hírportál kérésére tíz bejegyzésüket is eltávolította néhány órára, a kérdéses cikkek mindegyike a sorozatosan - kezdve az önéletrajzának kitalált elismeréseivel - valótlanságokat állító Anil Potti rákkutató munkásságával foglalkozott.


A DMCA-panaszlevelet az alábbi képen látható nyitóoldallal rendelkezett, Indiában állítólag neves „newsbulet.in” weboldal egyik szerkesztője írta. A linket meglátogatva a webhely mostanra a valóban híres „newsbullet.in” portálra irányít át, amelynek köze sincs az őket a jelek szerint megszemélyesítő illetőhöz.


A kérdés természetesen az, hogy pontosan mi áll az akció mögött: a képből nyilvánvalónak tűnik, hogy panaszlevelet küldő valójában nem kívánt más tollával ékeskedni, ehelyett látszólag csak a Retraction Watch cikkeit akarta eltüntetni az egész véletlenül pont indiai származású Anil Pottiról. Amennyiben valóban ez volt a terv, akkor bizony visszafelé sült el a fegyver, a lépéssel határozottan nem sikerült javítani a volt rákkutató renoméján.

 

Anil Potti

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.