Hirdetés

Messengeren támadó trójai



|

A Windows Live Messengeren terjed a féreg.

Hirdetés

A Windows Live Messenger használói már találkozhattak a féreggel. Látszólag egy ismerősünk kezdeményez velünk beszélgetést, és egy .zip állományt kínál fel letöltésre egy angol nyelvű „itt vannak az új képeim :) " szöveg kíséretében, a „képek" valójában egy futtatható állomány.

 

Fontos tulajdonsága az új trójainak, hogy VPN-eken (virtual private network) keresztül is képes terjedni, ez pedig azt eredményezi, hogy ha egy cég egy dolgozója vigyázatlan, és gépe megfertőződik, az több száz, vagy akár ezer másikat is veszélyeztethet.

 

A botnet-hálózat igen gyorsan nő a vigyázatlan felhasználók miatt, hétfő este már 11 000 gépből állt. Kedves olvasók! Nem letölteni!

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.