Hirdetés

Microsoft antispam terv - kétségekkel



|

Hirdetés

Az AOL szóvivője, Nicholas Graham csütörtökön megerősítette, hogy a cég csupán az úgynezvezett „küldői szabálykeretet” (SPF) fogja támogatni, vagyis úgy küzd a spamek ellen, hogy ellenőrzi a felhasználóinak küldött e-mailek forrását. Míg a nyílt forráskódú közösséget a Microsoft tisztázatlan szabadalmi igényei aggasztják a technológia felhasználása kapcsán, addig az AOL-t az, hogy a Sender ID-t nem fogadja el a nyílt forráskódú közösség, illetve az, hogy a Sender ID módosításai miatt inkompatibilissé válik az eredeti SPF specifikációval.

A Microsoft szóvivője, Sean Sundvall viszont úgy látja, hogy az SPF támogatása egyenértékű a Sender ID támogatásával, vagyis az AOL döntése, hogy csupán az SPF ellenőrzést végzi el, csak azt bizonyítja, milyen rugalmas a Sender ID, amely kétféle ellenőrzést is lehetővé tesz. Májusban járult ugyanis hozzá Meng Weng Wong, az SPF kifejlesztője, hogy technológiáját összevonják a Microsoft által kifejlesztett Caller ID technológiával, amely a feladó ellenőrzését végzi.

Az AOL döntése azt jelenti, hogy nem ellenőrzik a bejövő levelek Sender ID adatait, de a kimenő levelek azonosítóit közzéteszik. A szolgáltató most azt vizsgálja, hogy miként tudná a Yahoo által kifejlesztett Domain Keys technológiát az SPF-el közösen használni. A Domain Keys minden e-mailhez digitális aláírást rendel, amely igazolja a levél eredetét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.