Hirdetés

Miért nem ír Nero?



|

Hirdetés

5-tel. A program eljut az írási folyamat végére, akkor azonban hibaüzenet jelenik meg, hogy nem lehet lezárni a menetet. Mit tegyek?A kérdés az, hogy mikor jön elő a hiba: a szimulált vagy a tényleges írási folyamatban. A Nero fejlesztői szerint ha egy hiba csak a tényleges íráskor bukkan fel, akkor ez általában arra utal, hogy valamilyen szoftver akar hozzáférni a CD-hez. Ellenőrizzük, nincs-e telepítve a rendszerre valamilyen más CD-író szoftver, amely összeakadhat a programmal. Nézzük meg azt is, hogy az autoexec.bat és config.sys állományban nincsenek-e olyan régi DOS-vezérlők, amelyeknek már semmi keresnivalójuk egy Windows 98-at futtató rendszerben; ha igen, töröljük őket, és számítógépünk máris jobban fogja érezni magát.

Győződjünk meg arról is, hogy a Nero pontosan felismeri-e a CD-írót, esetleg töltsük le a frissebb változatát. Amennyiben a hibát nem valamilyen szoftverkonfliktus okozza, akkor vagy a CD-írónak nem ízlenek az éppen használt lemezek, vagy az eszköz haldoklik. Ha márkás, jó minőségű írható lemezekkel is előjön ez a hiba, akkor alighanem ideje új CD-író után nézni.

A CD-írással kapcsolatos problémák háromnegyedét egyébként a meghajtó mechanikai és optikai hibája okozza. Ezek sok esetben kijavíthatók, csak épp a javítás többe kerül, mint az új meghajtó. Meg lehet próbálkozni egy lencsetisztító készlettel is, de némelyik gyártó ezt nem javasolja, azt állítván, hogy a tisztítólemezek kárt tehetnek a lézer kalibrációjában. A CD-meghajtók szétszerelése és tisztítása sajnos annyira egyedi - modellről modellre változik -, hogy nem érdemes ezzel próbálkozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.