Hirdetés

Minolta Dimage 2300



|

Hirdetés

A tetszetős, drapp-szürke burkolatba ültetett készülék méretével és szolgáltatásaival egyaránt a hobby kategóriában tarthat számot érdeklődésre. A csomagban angol nyelvű dokumentációt, 8 MB-os flash kártyát és két CD-t találunk, egyik a meghajtóprogramokat, másik az Adobe PhotoShop 5.0 LE változatát tartalmazza. A PC-hez kapcsolódó USB kábelen kívül puha műbőr tok is jár a készülékhez. Négy ceruzaelem szükséges az életre keltéséhez - sajnos akkumulátort és töltőt nem mellékelnek.
A digitális film gyanánt működő érzékelő 2,3 millió pixelt tartalmaz, ami részletgazdag, éles kontúrú képek készítését teszi lehetővé az F3-as, 8,3 mm-es lencsén keresztül, mely 35 mm-es filmre vetítve 38 milliméteresnek felel meg. A képek tárolásáról Compact Flash memória kártya gondoskodik 8, 16, 32 MB tárolóméretben. Négyféle minőségben rögzíthetők az 1792 x 1200 pixeles képek. Tapasztalataink szerint a minőség és helyfoglalás optimumát a Fine (1:5) tömörítési arány adja, ezzel 9 kép rögzíthető a 8 MB-os kártyára. Az egy fokkal gyengébb minőségű ám takarékosabb Standard képekből már 24 fér el ugyanekkora tárhelyen.

A képkészítés rendkívül egyszerű, mivel a fókusz, az exponálás és a fehér egyensúly beállítása egyaránt automatikusan történik. A Dimage 2300 ismeri a makro üzemmódot is, a digitális zoom 1,4- , illetve 2-szeres nagyítást tesz lehetővé. A menükezelés már nem mindig egyszerű, a vaku kikapcsolásához például több kezelőgombot is igénybe kell venni. Lehetőség van a képek zárolására, sorozatfelvétel készítésére, időzített és távirányított használatra, az üzemmódok között a kioldógomb melletti tárcsával mozoghatunk.
A keresőbe nézve két jelzőlámpa ragadhatja meg figyelmünket az exponálás során. A kioldógombot részben lenyomva a készülék automatikusan fókuszál a központban álló objektumra, ha sikerült támpontot találnia, akkor a zöld lámpa ég, tanácstalanságában pedig villog. A sárga lámpa pulzálása a vakutöltés folyamatát jelzi, befejeztekor folyamatosan ég, ekkor a gomb teljes lenyomásával kioldódik a zár. Igény szerint az LCD képernyő is használható a kereső helyett, ám ez drasztikusan csökkenti az elemek élettartamát.
A kisméretű kvarckijelzőn követhető nyomon a készülék aktuális állapota, mely tájékoztat a telep telítettségéről, a képminőségről, a vaku beállításairól, stb. A vaku ismeri a vörösszem üzemmódot is.
Az USB porton keresztül könnyen csatlakoztathatjuk a fényképezőt PC-hez vagy Macintosh számítógéphez, sajnos csatlakoztatva is az elemekből él a készülék. Támogatja a DPOF szabványt, vagyis számítógép nélkül, közvetlenül a megfelelő nyomtatóra is küldhetjük a képeket. Video kimenet is rendelkezésre áll, amivel televízión nézhetjük meg a képeket, de sajnos a speciális átalakító kábel már nincs benne a csomagban.
A készülék végfelhasználói ára 129900 Ft + ÁFA.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.