Hirdetés

Motorola és Nokia: együtt a Mobil TV-ért



|

Hirdetés

A készülékgyártók olyan nyílt DVB-IPDC -szabványokon alapuló megoldások támogatásán dolgoznak majd együtt, amelyek a többszállítós mobiltelevíziós szolgáltatások telepítése, valamint a 2006-ban és a későbbiek során lebonyolítandó próbaüzemek iránt érdeklődő szolgáltatói partnerek rendelkezésére állnak. Az Informa szerint a mobiltelevíziós piac robbanásszerű bővülés előtt áll: 2010-re világszerte várhatóan több mint 50 millió DVB-H képes mobilkészülék talál gazdára. A mobiltelevíziós szolgáltatások bevezetése új üzleti lehetőséget teremt az értéklánc minden szereplője számára, beleértve a tartalom- és műsorkészítő cégeket, a mobilszolgáltatókat, az infrastruktúra- és készülékgyártókat, valamint a technológia-szállítókat is. A DVB-H-képes készülékek és szolgáltatások interoperabilitása kulcsfontosságú a piac további bővülésében.
A mobiltelevíziós szolgáltatásra használható, többféle digitális technológia közül a Motorola és a Nokia egyaránt a DVB-H-t találja a leghatékonyabbnak a mobil televízióadások sugárzására. A DVB-H technológia kiváló minőségű szolgáltatást és alacsony energiafogyasztást garantál, ráadásul az adások fogadása mellett további mobilszolgáltatások, például a telefonfunkció és az internetkapcsolat elérését is biztosítja. A Nokia és a Motorola a már meglévő hálózati technológián alapuló mobiltelevíziós szolgáltatás bevezetésében támogatja a szolgáltatókat, emellett az optimális mobiltévés élmény elérése érdekében a folyamatos szabványosításban és műszaki fejlesztésiben is szerepet játszik. A két cég a nyílt DVB-IPDC szabványon alapuló interoperabilitáson dolgoznak, ugyanakkor továbbra is részt vesznek az iparági szereplőket tömörítő szabványosítási testületek munkájában.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.