Hirdetés

Mozgásvezérelt mobilok a Sharptól



|

Hirdetés

Japánban és Dél-Koreában ez már valóság, miután számos gyártó jelentkezett az új, mozgásérzékelőkkel felszerelt mobiltelefon-típusokkal. A Sharp modelljét hétfőn mutatta be a Vodafone Japánban. A V603SH február közepétől kerül az ázsiai boltokba, és ötféle mozgás érzékelésére képes: lineáris- és forgómozgások a vízszintes és függőleges tengely körül. Ez a készülék az első mozgásérzékelős telefon, emellett az első olyan eszköz is egyben, amely egyetlen lapka segítségével érzékel ötféle mozgást. A G2 Motion Sensor névre keresztelt chip egy kétéves közös fejlesztés eredménye a Vodafone és az Aichi Steel között; eddig a forgó- és egyenes irányú mozgásokat külön chipek kezelték, amelyek korábban külön-külön is nagyobbak voltak az új lapkánál.




A mozgásérzékelős készülékek népszerűsítésének érdekében a Vodafone egy Java API (alkalmazás-programozási interfész) publikálását tervezi, amellyel a fejlesztők a játékaikba beleépíthetik majd a speciális funkciókat. A prezentáción két ilyen játékot is bemutattak: az egyik a "House of The Dead Mobile" névre hallgató lövöldözős játék a Sega-tól, amelyben a játékos látótere a telefonnal egyszerre fordul; míg a másik a Taito fejlesztőház Full Swing! Golf című játéka volt, amelyben a játékos az ütések elvégzéséhez úgy tarthatja a telefonját, mintha az a golfütő nyele lenne. A játék egy figyelmeztetést is küld a telefon képernyőjére, hogy gondosan nézzünk körül, mielőtt végrehajtjuk az ütést. A felhasználók előre is programozhatják a telefont bizonyos műveletek elvégzésére, ha a kilenc irány közül valamely irányba megrázzák.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.