Hirdetés

Nagy szerepet kap az i845G a vállalati szegmensben?



|

Hirdetés

A tajvani videókártya gyártók szerint az Intel integrált P4 chipkészlete a vállalati szektorban jelentõs, várhatóan mintegy 10 - 30 százalék részesedést fog szerezni. A társaságok ugyanakkor nem értenek egyet az Intellel a chipkészlet otthoni célú rendszerek körében várható eredményeirõl.

A tajvani cégek szerint a Brookdale-G minden bizonnyal népszerû megoldás lesz majd a vállalati szegmensben, mivel a társaságoknak nem kell majd külön videókártyát vásárolniuk Pentium 4-alapú rendszereikbe. A videókártya gyártók úgy vélik, az Intel megoldása különösen a közép- és felsõkategóriás rendszerekben lesz népszerû, a Silicon Integrated Systems (SiS) integrált P4 megoldása pedig várhatóan az alsóbb szegmensekben fog elterjedni. A VIA Technologies a P4 vonalon továbbra sem számíthat jelentõs eredményekre, mivel a cégnek nem sikerült Intel Pentium 4 chipsetlicenszt szereznie. A tajvani cégek szerint az i845G az idei év harmadik negyedétõl fog jelentõs hatást gyakorolni a grafikus kártyák piacára.

Az Intel várakozásai szerint az i845G (Brookdale-G) chipkészlet az nVidia-féle GeForce 2 MX400-hoz hasonló grafikus teljesítményével azonban nem csak a vállalati szegmensben lesz sikeres, de az otthoni célú rendszerek körében is jelentõs eredményt érhet el. Ipari hírforrások szerint az i845G elsõsorban a piac alsó szegmensére fog jelentõs hatást gyakorolni, és elsõsorban a vezetõ OEM számítógépgyártók rendszereiben lesz megtalálható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.