Hirdetés

Nagy veszélyben a gmailesek



|

A Google-től érkezett üzenetnek álcázza magát egy új kártevő.

Hirdetés

Az AppRiver biztonsági cég egy olyan új malware-t fedezett fel, amit egy, állítólag a Google-től érkezett értesítő e-mailbe rejtenek. A kártevő több millió felhasználót veszélyeztet, ugyanis hiteles levélnek tűnik, a Google-től. Valójában nem az, hiszen arra kéri az embereket, hogy kattintsanak rá egy linkre azért, hogy lássák a Gmail által küldött értesítést. 

Hirdetés

Ez a hivatkozás aztán egy kártékony weboldalra vezeti a gyanútlan felhasználókat, akiket már jó egy hete bombáznak a hamis levelekkel. Aki pórul jár, annak a számítógépe néhány új malware-rel lesz gazdagabb, anélkül, hogy ennek bármi jelét látná. 

A mostani taktikát gyakran választják fegyverként a spammerek, elvégre a kevésbé tapasztalt felhasználók könnyen elhihetik, igazi üzenetet kaptak a szolgáltatótól. A kampány mérete miatt ráadásul elég, ha csak nagyon kis arányban dőlnek be a csalásnak, a támadók már ekkor elérik a céljukat. Gondoljuk tehát meg ezúttal is, mire kattintunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.