Hirdetés

Nagytakarítás a neten



|

Hirdetés

A „kibertakarítási hadművelet” (Operation Cyber Sweep) a minisztérium, az FBI, a szövetségi versenyfelügyelet (FTC), a postai nyomozóhatóság és a vámhivatal összehangolt, egész országra kiterjedő akciója volt, melyet segítettek a tagállamok hatóságai és több külföldi állam, többek között Ghána, Nigéria és Litvánia hatóságai is. „Az online bűnözők úgy gondolják büntetlenül folytathatják üzelmeiket”, fogalmazott John Ashcroft, az USA legfőbb ügyésze az akció eredményeiről beszámoló sajtókonferencián. „A kibertakarítási hadművelet bebizonyította, tévedtek, az akció lerántotta róluk a névtelenség leplét, és a törvény teljes szigorával csapott le rájuk”. Az október 1-én kezdődött akció során leleplezett csalók ellen személyi adatokkal való visszaélés, hitelkártyacsalás, ismert pénzügyi csoportok nevében elkövetett csalás és hamis termékek forgalmazása miatt emeltek vádat.

Guy Wallman és neje, Denise - akik már be is vonultak a börtönbe, miután bűnösnek vallották magukat, ezért nem kellett ügyüket esküdtbíróság előtt tárgyalni - neves sportolók és filmes hírességek természetesen hamis emléktárgyait árulták az interneten (pl. Schwartzenegger autogrammal ellátott fotóit, vagy a híres golfozó, Tiger Woods által aláírt golflabdákat), amelyekből a házaspár majdnem félmillió dollár illegális jövedelemhez jutott. De „népszerű” csaló módszer a ’phishing’ - ezzel jutott Helen Carr áldozatai legféltettebb személyes adataihoz (TB-szám, hitelkártya szám, stb.) úgy, hogy az AOL nevében „hivatalos e-mailben” fordult az AOL előfizetőihez, és kért tőlük pár percet „adategyeztetés” céljából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.