Hirdetés

Negyvenegy európai ország a számítógép-kalózkodás ellen



|

Hirdetés

A cyber térben folytatott bűnözésről októberben tartotta meg az első tanácskozását a 41 ország képviselőjét tömörítő bizottság. Ekkor dolgozták ki annak az előterjesztésnek a sarokpontjait, amelyet januárban fog megvitatni az Európa Tanács közgyűlése. Azért kerül sor a lépésre, mert a számítógép-kalózkodás Európában is gyorsan nő, s nincsenek meg a megfelelő jogi feltételei a bűnözők elleni fellépésnek. Gyakorta megtörténik, hogy a kalózt egy másik országban lévő rendszerbe történő behatolás közben fülelik le, s ilyenkor igen nehéz megtalálni az utat a megbüntetésére. A most készülő egyezmény egyik fő célja, hogy megkönnyítse a nemzetközi büntetőjogi eljárásokat, illetve a kiadatást, különösen a kevésbé fejlett európai országokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.