Hirdetés

Nem kell sokat várni Google Blinkre



|

A következő utáni főverzióban már nem a WebKit motor dolgozik majd a Chrome-ban.

Hirdetés

Szerdán a többséget alaposan meglepve a Google és Mozilla körülbelül szimultán bejelentették, hogy új böngészőmotorokon dolgoznak, noha a keresőcég nem a nulláról fogja felépíteni a saját megoldását, hanem a jelenleg használt WebKit kódbázisát forkolja tovább a saját szájíze szerint.


Éppen ezért a Blink névre átkeresztelt megjelenítőmotor bemutatkozására nem kell sokat várnunk, a változás kapcsán egy rögtönzött kérdések-válaszok videóban a Google elárulta, hogy a tervek szerint olyan 10 héten belül már az új szoftver fogja hajtani a Chrome-ot, elvileg a 28-as főverzióban történik meg az átállás. A böngésző legújabb Canary, azaz alfa verziós buildjei már nem webkitesek.


Sejthetően a váltás végfelhasználói szempontból egyáltalán nem lesz feltűnő, hiszen a Blink jelen pillanatban szimplán egy átkeresztelt WebKit, a „lenyúlt” kódbázis a gyakorlatban csak az elkövetkező hónapoktól kezdve fog folyamatosan egyre inkább eltérni a WebKitétől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.