Hirdetés

Nem lesz fordított ÁFA az IT-szektorban



|

Az NGM egyelőre nem látja indokoltnak a piacfehérítő lépés megtételét.

Hirdetés

Körülbelül másfél héttel ezelőtt az IVSZ MENTA 2013 informatikai konferencián a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára bejelentette, hogy a kormányzat fordított ÁFA bevezetésére készül az informatikai kiskereskedelemben.

Hirdetés


A fordított adózást az uniós jogszabályok alapján átmenetileg lehet bevezetni, a célja elsősorban a piac kifehérítése: ezen adófajta esetén nem a szállítónak, hanem a vásárló félnek kell rátennie a sarcot az áru ellenértékére.


Az MTI ma délelőtti tájékoztatása szerint a terv hivatalosan is a kukában landolt. A Nemzetgazdasági Minisztérium még kedden véglegesített álláspontja alapján a tárca nem látja indokoltnak a fordított adózás bevezetését, ugyanis az adatai alapján az ágazatban nem történik ezen drasztikus lépés megtételéhez szükséges mértékű és típusú adócsalás.


„A tárca általánosságban a fordított adózás kiterjesztésével kapcsolatban kiemelte, hogy önmagában ez a jogintézmény nem csodafegyver, így indokoltság esetén is csak kellő körültekintéssel célszerű kiterjeszteni, olyan módszerek egyidejű kutatásával, amelyek hosszútávon is hatékony eszközt nyújtanak az áfacsalások elleni küzdelemben” – áll az MTI közleményében.


(A kép forrása: Luke Jones / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.