Hirdetés

Nem mer többé utánunk kémkedni a Microsoft



|

A redmondiak ezentúl inkább a hatóságokra bíznák a nyomozást.

Hirdetés

A Microsoft számára meglehetősen kellemetlen napokat okozott, miután kiderült, hogyan nyomoztak saját kezűleg az egyik korábbi alkalmazottjuk ellen. A redmondi cég üzleti titkainak kiszivárogtatásával vádolt dolgozó leveleibe egyszerűen belekukkantottak, hogy bizonyítékokat szerezzenek ellene. Bár a legtöbben eddig is gyanították, hogy az effajta óriáscégek képesek belenézni a levelezéseinkbe, érthető okokból a közvélemény bizalma kissé mégis megrendült. 

Hirdetés

A redmondi cég a bocsánatkérése részeként az elmúlt hét végén módosította a felhasználási feltételeit. Ennek keretében, ha valakitől információt kapnak, hogy a vállalat fizikai vagy szellemi tulajdonával visszaélnek, akkor a felhasználó privát tartalmait már nem ők maguk fogják átnézni, hanem rábízzák ezt az illetékes hatóságokra. 

A felhasználói feltételek tényleges módosítására bár csak az elkövetkezendő hónapokban kerül sor, a Microsoft már most szemléletmódot váltott a témában. Azután jutottak egyébként erre a döntésre, hogy a belső megbeszélések mellett tanácsadói csoportokkal és szakértőkkel is konzultáltak. 

Természetesen most mindenki a Google-től és a Yahootól várt valami hasonló lépést a webes levelezőik esetében, ugyanakkor egyikük sem akart hozzászólni a Microsoft történetéhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.