Hirdetés

Nem perelhető a spammer



|

Hirdetés

Ez komoly pofon az Intel számára, amely egykori mérnöke ellen azért indított pert, mert a férfi rendszeresen bombázta e-mailjeivel a cég 35 ezer alkalmazottját. A 4:3 arányú döntés hatályon kívül helyezte az alsóbb szinteken hozott ítéletet, amely eltiltotta Ken Hamidit az Intelt kritizáló levelek küldésétől. Az Intel arra hivatkozott, hogy az e-mailekkel tulajdonháborítást követtek el magánhálózata ellen, és károkat okoztak a cégnek azáltal, hogy csökkentették a dolgozók termelékenységét. Ezzel szemben a Legfelső Bíróság úgy találta, hogy az Intel számítógépes hálózatában nem keletkezett kár az e-mailek következtében, következésképp nem lehet tulajdonháborításról sem beszélni.




A bíróság nem volt hajlandó kiterjeszteni a tulajdonháborítással kapcsolatos közjogot az olyan e-mailekre, melyeknek tartalma kifogásolható ugyan, de máskülönben ártalmatlan - mert ez olyan volna, mintha valaki azt állítaná, hogy megrongálták a postaládáját, csak mert kellemetlen levelet kapott, vagy megrongálták a telefonját, mert felbosszantotta egy telefonhívás. Hamidi ügyvédje azzal érvelt, hogy ügyfelének az e-mail küldéstől való eltiltása sérti a szólás szabadságához fűződő alkotmányos jogát. Ezzel kapcsolatban a Legfelsőbb Bíróság nem foglalt állást. Mindenesetre a döntés fellelkesítette az Inteltől annak idején elhúzódó betegszabadsága miatt elbocsátott mérnököt, aki azt ígéri, mostantól az Intel dolgozói számíthatnak tőle a céget ostorozó e-mailre.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.