Hirdetés

Nem viccelnek a Google Readeresek



|

A Digg felméréséből egyértelmű, hogy miért nehéz új hírolvasót találniuk a felhasználóknak.

Hirdetés

Nagyjából egy hónappal ezelőtt a felhasználói szám csökkenésére hivatkozva a Google bejelentette a Reader hírolvasójának július elsejével való bezárását, ám a zárójelesnek szánt kasza híre óriási negatív médiavisszhangja remekül rávilágított a szolgáltatás fontosságára. Ugyan a Feedly-hez hasonló komolyabb alternatívák azonnal felhasználók százezreire tettek szert, ám ez nem jelenti azt, hogy az eltérő működési szemléletüknek köszönhetően képesek lennének kiszolgálni minden Readerről átmenekült igényeit.


A Digg röviddel később bejelentette, hogy gőzerővel dolgozik a Google Reader tökéletes alternatíváján, a portál fejlesztői ráadásul ígéretet tettek arra, hogy lemásolják annak API-jait is, így a Readerrel jelenleg szinkronizálni képes kliensprogramok minimális módosítással képesek lesznek együttműködni a szolgáltatásukkal. A megoldásukra türelmetlenül várók feliratkozhattak egy hírlevélre, a begyűjtött e-mail címeket felhasználva a cégnek mostanra sikerült elvégeznie az igényeiket felmérő kutatást.


A fenti első grafikon egyértelműen rámutat a Reader bezárása kapcsán kitört háborgás fő okára: a felhasználók olyan 40 százaléka 100-nál is több portál írásait követi a szolgáltatás segítségével, míg közel 20 százalékuk 250-nél is több webhely tartalmait rendszerezi benne – napi több ezer cikk esetén a riválisok magazinos tartalomprezentációja egyszerűen használhatatlan.


Nem túlságosan meglepő, de a Reader felhasználóinak 80 százaléka naponta többször is ránéz a hírforrásaira, 75 százalékuk pedig a munkájuknak és magánjellegű érdeklődési körüknek megfelelő tartalmak aggregálására egyaránt használja a hírolvasót.

 
 
 
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.