Hirdetés

NetType.net



|

A számítógép és a felhasználó között a billentyűzet a legfontosabb kapocs, ezért hasznos, ha nem csak a kiosztásával vagyunk tisztában.

Hirdetés

Mindenkinek van egy megszokott gépelési technikája, de ez a kétujjas „pötyögéstől” a nyolc ujjat igénybe vevő gépelésig terjedhet. Önerőből csak kevesen képesek a szabályos tízujjas gépírást elsajátítani, így ahhoz, hogy ezt a képességet megszerezzük, régebben el kellett olvasnunk a témában íródott könyveket, illetve válogathattunk segédszoftverek tucatjai közül. Ugyanakkor az internet korában erre nem lesz szükség, mert a több évtizedes tapasztalatra épülő NetType,net interaktív gépírásoktató program minden Silverlight-kompatibilis böngészőben futtatható.

 

 

 

 

A szoftver az alapoknál kezdi az oktatást, de a célcsoportba nemcsak a teljesen kezdők tartoznak, hanem azok is, akik már régóta gépelnek, de nem a szabályos tízujjas módszer szerint. A magát gyakorlottnak képzelő felhasználóknak fel kell készülniük, hogy a rossz beidegződések elhagyása egy kisebb kínzással is felérhet, de megéri küzdeni; szorgalmas napi gyakorlással hamar billentyűzetakrobaták lehetünk. Az alkalmazásban nem csupán gépeléssel és betűtanulással kapcsolatos modulokat találunk, hanem interaktív elemeket is, amelyek képekben és szóban is elmagyarázzák, hogyan üljünk és tartsuk kezünket, illetve milyen ujjtornákat végezzünk, plusz az adott feladatot miként hajtsuk végre az optimális eredmény érdekében. Az interaktivitást fokozza a hangalapú tájékoztatás, ami segít az ütemes gépelés elsajátításában, valamint nemcsak a karaktergombok használatát tanítja meg, hanem a jelek és kurzorbillentyűk helyes kezelését is.

 

 

A szoftver kezelése a gyakorlatban

 

 

Ne csak a gépelési tanácsokat fogadjuk meg, a kezdetekben sokat segít a helyes kéz- és testtartás, illetve sok más egyéb tényezőnek is teljesülnie kell. A bemutató interaktív, kép- és hanganyag segíti az instrukciók megértését.

 

 

Összesen 44 leckéből válogathatunk, azonban a nehezebb feladatokat csak az egyszerűbbek teljesítése után érhetjük el, így nem ugorhatunk a szintünknél nehezebb leckékre.

 

 

Érdemes használni a beépített súgót, amely nemcsak a program kezelésében, hanem a metodikájának megértésében is segít.

 

 

Egy feladat több kisebb gyakorlati és elméleti részből áll, amiket át lehet ugrálni, ha már rutinosak vagyunk, de egyszer mindenképpen érdemes megcsinálni ezeket is.

 

 

Minden feladat lezárásaként egy komplex vizsgát kell tennünk, amelyben hasznosítanunk kell az adott fejezetben tanultakat. A feladat végrehajtása végén értékelést kapunk. Nehezítés, hogy a törlés gomb nem használható, tehát csalni nem lehet.

 

 

A gyakorlásban megfáradt felhasználó pihenésképp olyan beépített játékokhoz is hozzáférhet, amelyek a tanuláshoz kapcsolódnak, kvázi játszva tanítanak. A kezeléshez és a sikerélmény elérésének érdekében itt is megkapjuk az interaktív instrukciókat.


Adatok

  • Telepítést nem igényel
  • Minimum Pentium 1500 megahertzes processzor (játékokhoz 2400 megahertz) és legalább 512 megabájt memória szükséges hozzá (játékokhoz 1 vagy 2 gigabájt)
  • 400 megabájt tárterület a letölthető multimédiás tananyagokhoz
  • Internet Explorer 7-8, Mozilla Firefox 2-3, Google Chrome, és Safari alatt is működik
  • Microsoft Silverlight beépülő modul szükséges
  • 1 éves licenc kedvezményes hosszabbítással
  • Forgalmazó: NetType.net
  • Ár: 7900 Ft (egy évre)
  • Web: users.nettype.net/Termekunk


Előny: hatékony oktatóprogram, az alapfunkciók bárhonnan elérhetők online
Hátrány: nem találtunk
Teljesítmény: 5
Szolgáltatás: 5
Ár/érték: 4,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.