Hirdetés

Nincs érdeklődés a Windows XP N iránt



|

Hirdetés

A Microsoft idén júniusban hozta ki a Windows XP N-t, az operációs rendszer Media Player nélküli változatát, hogy megfeleljen az Európai Bizottság által tavaly hozott döntésnek.

Korábban egyedül a Fujitsu Siemens vállalta, hogy igény esetén hajlandók ezt a Windows változatot telepíteni PC-ikre, ám a cég e heti nyilatkozata szerint a vásárlók részéről egyelőre nem volt érdeklődés eziránt. A Lenovo kijelentette, nem változtat álláspontján, lévén az Windows XP N iránti igény nagyon alacsony. Hasonlóan nyilatkozott a Dell is. A Microsoft egyik képviselője szerint nincsenek adataik arról, hogy hányan vásárolták már meg a Windows XP N-t, erről az operációs rendszert értékesítő partnercégeiket kéne megkérdezni.

Az Egyesült Királyság legnagyobb számítógép-értékesítő bolthálózata -- amelynek neve egészen véletlenül PC World -- már korábban kijelentette, hogy nem hajlandó forgalmazni az új Windowst, mivel annak ára megegyezik a Media Playert is tartalmazó teljes változattal, amely így több szolgáltatást nyújt a vásárlóknak. A bolthálózat álláspontja a mai napig változatlan, képviselőjük szerint nem is támadt vásárlói igény az új Windows iránt.

Az érdeklődés teljes hiánya és a viszonteladók vonakodása súlyos kérdéseket vet fel az Európai Bizottság döntésének hatékonyságával kapcsolatban, például azt, hogy miért engedték meg a Microsoftnak, hogy az eredetivel azonos áron hozza forgalomba a Windows XP N-t?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.