Hirdetés

Norvég opera magyar dalszöveggel



|

Hirdetés

A 90-es évek közepén három norvég programozónak az az ötlete támadt, hogy az akkor még igencsak barátságtalan világhálót egy felhasználóbarátabb felülettel vértezzék fel. Kisebb, gyorsabb böngészőt akartak készíteni. Ez még bőven azelőtt volt, hogy az átlagemberek túlságosan sokat tudtak volna a világhálóról. 1995-öt értünk, mikor az Opera Software megalakult, és egy évvel később már meg is jelent az első ismertté váló Opera verzió, az Opera 2.1 for Windows.

1998-at értünk, mikor az Opera elérkezettnek látta az időt arra, hogy szélesítse termékskáláját. Neki is álltak a munkának, és időről időre újabb operációs rendszerekhez adaptálták terméküket. 2001-re már Linux, Macintosh, BeOS, Symbian OS és QNX verziók is a piacon voltak. Az igazi ismertséget minden valószínűség szerint az 5-ös verzió megjelenése hozta, mely 2000 decemberében ingyenes, de reklámhordozó verzióban látott napvilágot. Több millióan töltötték le, próbálták ki, és állapították meg, hogy van világ az Internet Exploreren és Netscapen túl is. Az újabb mérföldkő a 6-os verzió megjelenése volt, mely ínyenc funkciókat is tartalmaz.




Legfontosabb tulajdonságai a gyorsaság, és a konkurens termékeknél sokkal kisebb mérete. Nagyon jóra és hajlékonyra sikeredett a felülete, jól használható levelezővel is gazdagabb, és beépített letöltés menedzsere is használható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.