Hirdetés

Nőttek a szervereladások



|

Hirdetés

A szervergyártók a becslések szerint 1.22 milliárd dollár bevételhez jutottak a második negyedévben. A forgalom 31 százaléka a kínai piacon realizálódott, ahol a növekedés az átlagot meghaladó 11 százalék volt. „A SARS hatása elsősorban a szolgáltatási szektorban volt érzékelhető, miközben a többi szektorok viszonylag ellenállóbbaknak bizonyultak”, állapítja meg a Gartner jelentése. „Az állam folyamatos beruházása az informatikai környezetbe megakadályozta, hogy a járvány éreztesse a hatását a kiszolgáló forgalomban.” A Gartner szerint a járvány leginkább a hongkongi kiszolgáló piacot sújtotta, ahol a második negyedévben 28.6 százalékkal csökkent a forgalom. Indiában, ahol nem volt járvány, a legnagyobb mértékű eladás növekedést regisztrálták, ahol a tavalyi második negyedévhez képest 33.2 százalékkal több kiszolgálót adtak el. A listavezető gyártó IBM és HP egyaránt növelte piaci részesedését Ázsiában - 35.8, ill. 31.2 százalékra. A Sun részesedése azonban 16.4 százalékra csökkent, míg a Dell 4.9 százalékra növelte részesedését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.