Hirdetés

Növekvő memória és LCD panel árak



|

Hirdetés

Leginkább a nagyobb gyártók beszerzői aggódnak, de nekünk, vásárlóknak állítólag nincs mitől félnünk. A legszélesebb körben használt memóriachipek a 256 Mbites dupla adatátvitellel ellátott, 400 MHz-es darabok - ezek ára növekedhet chipenként 3 dollárra a hónap végére, ami júniushoz képest 27%-os emelkedést jelentene. A notebookokba szánt LCD panelek ára mintegy 6%-kal növekedett ebben az időszakban. Bryan Ma, az IDC elemzője szerint a végfelhasználók valószínűleg nem fognak árnövekedést tapasztalni, mivel a számítógép-gyártók ilyen esetekben igyekeznek változtatni konfigurációik összeállításán.


A Dell időközben egy négyéves megállapodást kötött a zürichi UBS AG banki csoporttal, melynek értelmében a gyártó termékeire cserélik le az UBS világszerte található 30 ezres asztali- és hordozható számítógép-parkját. Ez az üzlet mintegy ötvenmillió dollárt hoz a Dellnek. Az új gépek (Dell OptiPlex GX280 asztali, valamint Latitude D410 és D610 hordozható változatok) az UBS igényeire lettek szabva, s számos előre telepített alkalmazást is mellékelnek hozzájuk.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.