Hirdetés

NSA: nem kell végzés a lehallgatáshoz



|

Újabb szaftos részlet derült ki az amerikai hírszerzés működéséről.

Hirdetés

A CNET beszámolója alapján a héten egy titkos megbeszélésen az amerikai hírszerzés illetékesei közölték a Kongresszus képviselőivel, hogy az NSA-nek semmiféle végzés sem kell a telefonbeszélgetések lehallgatásához, ugyanis az USA megfigyeléssel kapcsolatos törvényének általuk elismert értelmezése lehetőséget teremt erre. A speciális értelmezés jogi helytállóságáról vita eddig nem folyhatott, mivel titkosított volt, hogy mindenki másétól eltér az álláspontjuk - vagy legalábbis az elmúlt években rendre elfelejtették megemlíteni ezen apróságot.


A beszámoló szerint a telefonok lehallgatását hírszerzési adatelemzők rendelhetik el a saját hatáskörükben, nem kell felettesi vagy bírói felhatalmazás hozzá. Természetesen a belföldi beszélgetések mellett a nemzetközi hívások egy részét is képes lehallgatni az NSA. A megbeszélésén részt vett Jerrold Nadler demokrata képviselő által megszellőztetett információk egybevágnak a komplett megfigyelési botrányt kirobbantó Edward Snowden vonatkozó állításaival.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.