Hirdetés

NVIDIA: jön a másik generációs Ion



|

Az új lapkakészlet kompatibilis lesz az új Pine Trail-es Atom processzorral.

Hirdetés

Az NVIDIA ugyan hivatalosan még nem jelentette be az új, jobb híján egyelőre Ion 2-nek nevezett lapkakészletet, azonban egy újságírói kérdésre megerősítette az érkezését. Továbbá elárulták, hogy 2010. első negyedévében fog piacra kerülni, és kompatibilis lesz az új Atom N450 processzorral is.

 

nvidia-ion2.jpg

(A kép forrása: Engadget)


Rendkívül érdekes lesz a történet, ugyanis az Intel Pine Trail platformjába tartozó processzorba integrálva lett a grafikus chip és a memóriavezérlő is, de az NVIDIA mind a kettő egységet meg fogja kerülni. A vállalat szerint ugyanis az új Ion képes lesz a DDR3-mas memóriamodulok kezelésére is, viszont a processzorba ágyazott vezérlő csak a legfeljebb 667 MHz-en ketyegő DDR2-eseket támogatja.

Ráadásul az is biztos, hogy ezúttal sem hajlandóak beérni az Intel GMA3150-es grafikus alrendszerének használatával, hiszen ez visszafejlődés lenne: a jelenleg piacon lévő chipseten GeForce 9400-as GPU van. Egyes pletykák szerint a stream processzorok számát 16-ról 40-re emelik a grafikus magban: összehasonlításul a GeForce GT210-ben 16, míg a GT220-ban 48 van - teljesítményben valószínűleg ég és föld lesz a különbség az Intel és az NVIDIA megoldása közt.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.