Hirdetés

Nyilvánosak lesznek a Speedtest eredményei; Magyarország a 21. a világrangsorban



|

A Speedtest.net üzemeltetője nyilvánosan elérhetővé teszi a felhasználók számára az internetes segédprogram statisztikáit. Magyarország a 21. a világrangsorban.

Hirdetés

A 2007-ben az Ookla által elindított Speedtest.net az internetkapcsolat minőségének ellenőrzésére szolgál. A felhasználók naponta több mint 1 millió tesztet futtatnak az internetes alkalmazással.

 

A statisztikákat és eredményeket eddig csak egyedi megállapodás alapján tekinthette meg külsős cég vagy egyén. Az Ookla most úgy döntött, ez megváltozik. A felhasználók egy Net Index nevű oldalon világstatisztikát találnak majd a főbb adatokkal.

 

Az említett oldalon sebesség és minőség alapján is osztályozva vannak a kontinensek, az országok. A tanulmányi intézetek számára minden egyes adat elérhető lesz ingyenesen. Az újítás segíthet az internetszolgáltatóknak, a kormányoknak és a felhasználóknak is a tájékozódásban és fejlesztésben.

 

 

A Speedtest egyébként sok internetszolgáltató kínálatában is szerepel. A kapcsolat maximális le-és feltöltési sebességét vizsgálja, de a latency-ről és pingről is kaphatunk adatokat. Az Ookla világszerte több mint 600 szervert üzemeltet az oldal számára.

 

A Net Index egyébként a legutóbbi 30 nap statisztikáját biztosítja, egészen pontosan a letöltési és feltöltési sebességeket, a minőséget, amibe a csomagveszteség és válaszidő is beletartozik. Az Ookla egy felmérést is indít a jövőben, amelyben a felhasználókat a kifizetett havidíjról és a szolgáltató által garantált minimumról kérdezik.

 

Érdekesség, hogy az összesített listában Magyarország jelenleg a 21. helyen áll. A 2010. április 24. és május 24. közötti adatokat 1 655 019 IP-cím és 533 116 teszt segítségével állították össze az indexhez. Magyarország átlagos letöltési sebessége 10,97 Mbps, feltöltési sebessége 3,31 Mbps. A részletes statisztika országunkról itt található. A vezető helyen Dél-Korea áll, 34,14 Mbps-os sebességgel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.